Изчистване на кредитна история

Бързи и потребителски кредити

Изчистване на кредитна история

Изчистване на лоша кредитна история

Как да подобрите кредитната си история? За да окажете положително влияние върху тези данни, е добре да се посъветвате с независим кредитен консултант.

Изчистване на лошо ЦКР

По принцип не можете да повлияете на историята в ЦКР. Едно изчистване от кредитния регистър е костелив орех, защото е невъзможно да се изясни какво е било, но колкото по-рано изплатите неизплатените задължения, толкова по-рано те ще отидат в забрава (но не по-бързо, отколкото в рамките на 5 години от закриването на заема). Можете също да коригирате историята в ЦКР, като подпишете съгласие за обработка на данни след изплащане на кредитите си. Тогава банките ще видят в положителна светлина вашата кредитна история.

Изчистване от кредитния регистър

Всички проблеми с онлайн кредитите могат да бъдат избегнати, като се разчита на надежден и доказан кредитор. Такива са вписаните в ЦКР компании, които действат под наблюдението и мониторинга на БНБ и подлежат на Закона за потребителския кредит. Заемът от тези оторизирани кредитни компании гарантира справедлив договор и гъвкави вноски без скрити разходи.

Съгласно Закона за потребителския кредит от кредитните компании се изисква да предоставят на своите потенциални клиенти ясни и прозрачни условия в договора, които се прадставят по същия начин още в офертата в офисите и в рекламата в уебсайтовете.

Изчистване на кредитното досие

За да изчистите вашата кредитна история, може да използвате различни стратегии. Например, след като имате просрочия в миналото, но искате да изтеглите голям заем, например за движимо или недвижимо имущество, може да кандидатствате за няколко заема и да ги изплатите навреме. Така ще подобрите кредитната си история и ще изглеждате надеждно в очите на кредиторите. Добра идея е да кандидатствате например за безлихвен заем за нови клиенти с 0% лихва. Дори такъв опит ще ви донесе бонус точки в бъдеще.