Кредитни посредници

Бързи и потребителски кредити

Кредитни посредници

Търсите ли си кредитни посредници София и региона?

Намирането на кредитен посредник в София и областта е най-лесно, тъй като повечето от фирмите имат както физически офиси, така и партньори. Това е най-големият град у нас, така че в него се предлагат голям брой кредитни посредници София, така че ако предпочитате да посетите офис на фирмата, със сигурност ще може да го направите.

Списък на кредитните посреднициможе да намерите в интернет.За да разберете мненията са други потребители, може да прочетете дискусии в тематичните форуми или отзиви и препоръки в социалните мрежи.

БНБ поддържа Регистър на кредитните посредници, регистрирани по реда на чл. 51 от Закона за кредитите за недвижими имоти на потребители (ЗКНИП), който е публичен. Включените в регистъра на БНБ кредитни посредници, са тези които функционират легитимно. В него са включени и заличените, както и основанията, поради които са заличени.

Сътрудничество с кредитен посредник

Работата с кредитен посредник трябва да бъде формализирана чрез споразумение. Преди да го подпишете, е добре да разберете с кои банки работи и каква помощ ще ви предложи. Добре е да го направите, защото може да се окаже, че вече сте преминали през всички банки, с които той работи.

В договора внимателно проверете подробностите за страните и проучете всички точки, особено отнасящите се до:

  • правата и задълженията на страните;
  • отговорностите при неизпълнение на задълженията;
  • условията на предоставяне на услугата;
  • платежно нареждане.

Проучете общата политика за плащане възможно най-внимателно в уебсайта на посредника. Изведнъж може да се окаже, че избраните от вас финансови посредници за кредити начисляват комисионна, дори и помощта им да не доведе до резултати.

Кредитният посредник може да помогне и за рефинансиране дори на просрочени дългове. За много хора рефинансирането / обединяването на кредитите е последната инстанция. Също така, кредитният посредник може да ви помогне да изчистите кредитната си история и да подобрите кредитния си рейтинг, като вземете 2-3 малки заема и след това да ги изплатите.