Кредит за покупка на автомобил

Бързи и потребителски кредити

Кредит за покупка на автомобил

Кредит за покупка на автомобил е един от възможните варианти бързо и лесно да се сдобиете с мечтаната кола, дори и в момента да не сте готови да я заплатите. Винаги можете да разчитате на помощ от финансови институции, които ще ви дадат кредит за кола, за да осъществите мечтите си.

Кредит за покупка на употребяван автомобил

Не е задължително автомобилът да бъде нов, вие може да си изберете някой подходящ модел, който да ви устройва напълно и да е втора ръка, където, разбира се, цената ще бъде много по-ниска.

И така, нека видим какви са начините да получите вашия желан автомобил чрез фирми, които отпускат автокредити.

Можете да решите проблема, чрез осъществяване на покупка на изплащане. Този начин също е бърз и така ще имате възможност малко по малко, без да натоварвате излишно семейния бюджет да станете собственик на колата, докато през това време вече сте започнали да я използвате и да си вършите куп работа с нея.

Някои институции предлагат и друг начин на покупка, използвайки услугата разсрочено плащане. Трябва да сте наясно обаче, че в този случай най-често се прилагат условията за лизинг или авто кредити, въпреки че се рекламира покупка, при която плащате на вноски и би следвало да не се начисляват такси и лихви. Ето защо е добре щателно да се проверят всички условия на договора, преди да се сключи сделката.

Изгоден кредит за кола

 Когато кандидатствате за кредит за закупуване на автомобил, първото, което се договаря е срока на кредита. Това обаче има отношение и към годината на производство на колата, с която възнамерявате да се сдобиете. Колкото по-стар е автомобилът, толкова по-малък срок за връщане на кредита ще ви бъде определен. И обратно, ако колата е едва на няколко години, то тогава можете да разчитате на отпускане на кредит за максималния срок на погасяване, определен от съответната институция.

Също така, трябва да имате предвид, че повечето от кредиторите държат да се включите в сделката с определена сума – така нареченото самоучастие. Процентът на тази сума спрямо общата сума на закупуване на автомобила е различен и трябва да бъде проверен на място в самата институция.