Рефинансиране на бързи кредити

Бързи и потребителски кредити

Рефинансиране на бързи кредити

Ако имате просрочени кредити: Как да излезете от ситуация и да подобрите кредитния си рейтинг

 

Понякога, след тегленето на кредити, нещата могат неочаквано да се влошат и да се получи забавяне при изплащането на погасителните вноски. Каква е правилната реакция в този случай и как е най-добре да излезем от ситуация?

 

На първо място, не се крийте от кредиторите и заявете желанието си да изплатите вноските си, макар и със забавяне.

Рефинансиране на бързи кредити
Рефинансиране на бързи кредити

Какви са възможностите рефинансиране на бързи с лошо цкр?

Например, бихте могли да кандидатствате за рефинансиране на заем в друга организация или да постигнете споразумение с кредитора си за преструктуриране на заема. В последния случай ще се наложи да посетите финансовата институция. Как точно трябва да действате:

Важно е да обясните на кредиторите причината за забавянето

Обяснете на представителя на кредитната компания каква е причината да изпитвате затруднения да изплатите кредита си – например, платили сте много пари за лечение, започнали сте работа на непълно работно време или в момента нямате постоянни доходи.

Ясно дайте да се разбере, че не бягате от отговорност и желаете да намерите най-доброто решение на проблема. Помолете банката или фирмата за бързи кредити да преструктурира дълга  – по принцип финансовите институции са склонни да правят отстъпки в този случай.

Когато кандидатствате за нов кредит в друга организация, огледайте се за по-добри условия -по-ниска лихва или по-дълъг срок за погасяване. Но също така не пропускайке да информирайте и настоящия си кредитор за желанието си да рефинансирате заема.  

Съществува ли начин да се избегнат напълно плащанията по кредитите?

Отговорът е твърдо не. Всеки, който твърди обратното, се опитва да ви въведе в заблуждение. Дългът както към банка, така и към финансова организация за бързи кредити, няма да бъде забравен и проблемът рано или късно ще трябва да бъде решен. Ето защо, за да избегнете главоболията, свързани с увеличаването на лихвата по кредита и влизането в черния списък на банките, е по-добре да разрешите проблема възможно най-скоро! Това е възможно най-доброто решение, което можете да вземете.

Свързани теми:

  • рефинансиране на просрочени кредити
  • обединяване на просрочени кредити
  • помощ при просрочени кредити
  • просрочен кредит съдия изпълнител
  • кредити за просрочени задължения
  • просрочени кредити
  • отпускане на просрочени кредити
  • давност на просрочен кредит
  • просрочени кредити рефинансиране