Как мога да разбера дали имам изтеглен кредит на мое име ?

Бързи и потребителски кредити

Как мога да разбера дали имам изтеглен кредит на мое име ?

Как да разбера дали имам кредит на мое име?

Защо попаднах в списъка на длъжниците и какъв е механизма за изчистване от кредитния регистър?

За да може кредиторът да докладва вашите данни в регистъра на длъжниците – ЦКР, неплатената сума не е необходимо да е много висока, а забавянето на плащането му не е необходимо да надхвърля много време. Значителен процент от длъжниците, присъстващи в регистрите, отиват при тях поради непогасени заеми и кредити. В списъците са включени и хора, които имат просрочени задължения, свързани с плащания за апартамент като наем, вода, газ или електричество, различни осигуровки, дължими на държавата и услуги за абонамент като достъп до интернет, телефон и телевизионни пакети.

Можете ли да премахнете името си от списъка на длъжниците?

как мога да разбера дали имам изтеглен кредит на мое име
как мога да разбера дали имам изтеглен кредит на мое име

Как да изтриете името си от списъка на длъжниците е въпрос, който си задавт много хора у нас. За да премахнете името си от базата данни на лошите платци, трябва да бъде изпълнено едно основно условие – налага се да изплатите дължимата сума. Това означава, че може да приложите месечно изчистване на кредитно досие, като внасяте определена сума всеки месец. В момента, когато дългът към кредитора е погасен, кредиторът разполага с 14 дни, за да уведоми ЦКР да премахне пасива от регистъра. Ако поради различни причини кредитната компания не се е погрижила за проблема с изтриването на записа, можете да го направите сами, като докладвате за изплащането на ЦКР и го потвърдите с доказателство за плащане, взето от заемодателя. Така ЦКР трябва да зачеркне името ви от списъка.

При възможни проблеми с изплащането можете да се свържете с кредитен консултант, който ще ви предложи нови, по-благоприятни условия за погасяване, за да бъде вашето портфолио винаги безупречно.

Не си струва да рискувате продължително присъствие в списъците на ЦКР. За да избегнете подобна ситуация, кандидатствайте за заем от нашата платформа, в която може да изберете надеждна небанкова кредитна компания, която предоставя финансова подкрепа при прозрачни условия.